۱۷ فروردین ۱۳۸۸، ۱۱:۱۷

بررسی نقش مدیر تولیددر تئاترـ4

حضور مدیر تولید در تئاتر ایران یک نیاز است

حضور مدیر تولید در تئاتر ایران یک نیاز است

رییس هیئت ‌مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر حضور مدیر تولید را از نیازهای ضروری تئاتر ایران ذکر کرد که باری را از روی دوش کارگردان‌ها برمی‌دارد.

حسین کیانی در این باره به خبرنگار مهر گفت: به طور قطع تئاتر نیاز به مدیر تولید دارد. ما در آئین‌نامه جدید کانون کارگردانان خانه تئاتر قانونی را در این خصوص تصویب کردیم که در ذیل مجری طرح تعریف شده است. در سینما و تلویزیون مجری طرح و مدیر تولید با هم تفاوت دارند، ولی در تئاتر به دلیل گسترده‌ نبودن آن به مانند سینما و تلویزیون این دو با هم تفاوتی ندارند.

وی افزود: حضور مدیر تولید در تئاتر باید با شروط خاصی باشد. مدیر تولید در درجه اول باید منتخب کارگردان باشد و در صورتیکه مرکز هنرهای نمایشی او را انتخاب می‌کند این امر باید با موافقت کارگردان انجام شود و او نباید به صورت اجباری به گروه معرفی شود. همچنین دستمزد مدیر تولید باید مشخص باشد تا به صورت فردی اضافی در گروه نباشد. ضمنا باید در قرارداد طبق سابقه و میزبان اعتماد یا شاخصه‌های دیگر دستمزد مدیر تولید مشخص و معین شود.

این کارگردان و نویسنده تئاتر حضور مدیر تولید را عاملی دانست که باعث کم شدن بار سنگین از روی دوش کارگردان یک اثر نمایشی می‌شود، زیرا در حال حاضر کارگردان‌ها مجبورند وظایف مختلف را خود عهده‌دار باشند.

کیانی درباره محدوده وظایف مدیر تولید و مشخص شدن آن اظهار داشت: اگر مدیر تولید مورد قبول کارگردان اثر باشد در حین کار مشکل خاصی ایجاد نمی‌شود. حوزه اختیارات مدیر تولید سال‌هاست در سینما و تلویزیون مشخص شده و همه مسائل مربوط به تولید یک اثر شامل تدارکات گروه تا تهیه و ساخت دکور و تعامل با طراح صحنه و طراحان هنری در حیطه وظایف مدیر تولید است، اما مدیر تولید نمی‌تواند در حیطه مسائل هنری که از اختیارات کارگردان است، دخالت کند.

وی درباره خطر محدود شدن فعالیت‌های تئاتری در صورت حضور عده‌ای معدود به عنوان مدیر تولید در تئاتر خاطرنشان کرد: معتقدم باید آئین‌نامه‌ای برای تولید و اجرای اثر نمایشی در مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نوشته و ثبت شود. ما صاحب این آئین‌نامه نیستیم و در قراردادها تنها مرکز و کارگردان‌ها طرفین‌ قرارداد هستند. اگر حضور مدیر تولید تنها طبق تعاریف شفاهی مدیران باشد نه تنها به تئاتر کمک نمی‌کند بلکه باعث حرکت به سمت بیراهه شده و مانعی برای تئاتر می‌شود.

رییس هیئت مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر ادامه داد: پیش از ایجاد چنین شغلی در کنار مشاغل تئاتر باید تعریف جامع و روشنی به صورت کتبی از آن ارائه شده و نظر حرفه‌ای‌های تئاتر نیز در آن لحاظ شود. تعریف شفاهی و ایجاد این شغل به این صورت باعث می‌شود راه‌های بیراهه باز باشد، ولی وجود آئین‌نامه‌ای کتبی و ثبت شده مانع این مشکلات می‌شود.

کد خبر 854981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha